Pomorski odjel

Terenska nastava, posjet kruzera AIDAblue

Dana 28. svibnja 2024. godine u sklopu terenske nastave, 
u pratnji profesorice Marije Pijaca i višeg asistenta Šime Vučetića,
studenti diplomskog studija "Organizacija u pomorstvu" sa Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru,
posjetili su prekrasan kruzer AIDAblue tvrtke AIDA Cruises, kapaciteta 2100 putnika, koji je prostao na kruzing treminalu u luci Gaženica u Zadru.
Hvala zapovjedniku broda kap. Matteu Favi i cijelom osoblju broda na ljubaznosti, susrteljivosti i gostoprimstvu. Studente
Nakon piće dobrodošlice studente i nastavnike pozdravio je zapovjednik broda i njegov časnik te su nas otpratili do komandnog mosta gdje su mogli
vidjeti i čuti sve o organizaciji i radu časnika palube. Nakon toga studenti su mogli vidjeti protupožarni i sigurnosni dio zaduženja časnika.
Zatim je uslijedio podjet kontrolnoj sobe strojarnice. Studenti su sa zanimanjem slušali upravitelja stroja Franu Korunića i njegovo zanimljivo i dinamično izlaganje.
Studenti su dobili puno zanimljivih informacija i usvojili nova praktična znanja te su ujedno pokazali i zavidno znanje ali i interes za učenje.
Za sam kraj studenti su vidjeli i zabavno-rekreacijski dio te dobili informacije o atratktivnosti i svin pogodnostima rada na AIDA Cruises kompaniji.
U ima svih studenata, nastavnog osoblja i vodstva Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru
hvala još jednom kompaniji AIDA Cruises na relazaciji ove praktične nastave."