Pomorski odjel

Znanstvena konferencija o globalnim navigacijskim satelitskim sustavima i ostalim pametnim, plavim i zelenim morskim tehnologijama

U Baški na otoku Krku, u razdoblju od 8. do 13. svibnja 2022. godine održat će se tradicionalna znanstvena konferencija o globalnim navigacijskim satelitskim sustavima (15th Baška GNSS Conference: Technologies, Techniques and Applications Across PNT). Ovo je već petnaesta godina održavanja skupa, koji redovito okuplja domaće i međunarodne znanstvenike, stručnjake i studente, s ciljem prikazivanja svojih rezultata istraživanja, i umrežavanja u cilju daljnje suradnje, " a od ove godine Sveučilište u Zadru jedan je od organizatora skupa. Također, ovo će biti druga godina održavanja radionice o pametnim, plavim i zelenim tehnologijama u pomorstvu (The 2nd Workshop on Smart, Blue and Green Maritime Technologies) koja je, s obzirom na teme i interes, pri prvom održavanju polučila veliki uspjeh.

Aktivno sudjelovanje, odnosno izlaganje rezultata istraživanja nije uvjetovano pripremljenim znanstvenim radom, već prijavom i odobrenjem proširenog sažetka, koji će biti objavljeni u knjizi sažetaka skupa. Izlaganje rezultata predviđeno je u obliku prezentacija ili postera, dok će zainteresirani za prijavu cjelokupnih radova biti upućeni na jedan od četiri prateća znanstvena časopisa skupa: Journal of Marine Science and Engineering (www.mdpi.com/journal/jmse), Pomorstvo (www.pfri.uniri.hr/web/en/scientific_journal_pomorstvo.php), Promet (traffic.fpz.hr/index.php/PROMTT), i Remote Sensing (www.mdpi.com/journal/remotesensing).

Više informacija, uključujući teme konferencije i radionice, tijek održavanja, rokove prijave sažetaka, registraciju i ostalo, mogu se pronaći unutar obavijesti u privitku (prvi poziv) i/ili na sljedećoj poveznici:
https://rin.org.uk/mpage/BaskaGNSSHome

Navedena internet stranica se redovito ažurira i nadopunjuje, tako da su svi zainteresirani pozvani da prate tijek razvoja i sadržaja.

Svi eventualni upiti o konferenciji, radionici i ostalim vezanim informacijama mogu se uputiti na službenu mail adresu skupa: GNSS_SBGMT@pfri.uniri.hr